Olvass, Tanulj, Kérdezz bátran!

Internetes Vállalkozások

Kezdő MLM-ezők veszélyben!

2015. február 15. - Karczag Róbert

Kezdő MLM-ezők veszélyben!

Hogy mire is gondolok pontosan ezalatt?

Arra, hogy ha esetleg egy olyan emberhez kerülsz, aki nem megfelelően használja az Online Marketinget, akkor ezáltal nem is tudja átadni a megfelelő tudásanyagot. Ha nem tudod mi az az eladási tölcsér, vagy e-mail marketing akkor mindenképp olvass tovább.

Fontos tudni, hogy a régi praktikák, mint például a barátaink felhívása telefonon vagy újság illetve szórólaphirdetése már mind a múlté. Nem kell és nem is szabad nagy figyelmet fordítani rájuk.

A XXI. században szerencsére vannak korszerűbb módszerek, amivel akár úgy is eltudsz adni, hogy közbe éppen nyaralsz. Pár pont, hogy jobban menjen az üzlet: 

  1. Legyen blogod!
  2. Legyenek közösségi profiljaid, hogy könnyen elérd az embereket.
  3. Használj valamilyen e-mail marketinges rendszer (Webgalamb, HKSZ )
  4. Legyen egy honlapod, ahol bekéred az emberek e-mail címét.

Ha ezeket a megfelelő formában felépíted és ezek után hirdeted oldalaidat vagy azokat a cégeket ahol dolgozol akkor nem lesz gond az érdeklődők számával.

Ha valaki ezeket esetleg nem tartja fontosnak, akkor lehetséges, hogy még nem annyira jártas az MLM-be. Ha ilyen szponzorral vagy munkatárssal találkozol, akkor érdemes megtanítani őket is ezek fontosságára.

Honnan gyűjtsünk erőt?

Mitől legyünk motiváltak?

Rengetegszer kerülünk olyan szituációba, hogy legszívesebben feladnánk.

Nem akarunk kikelni az ágyból.

Nincs kedvünk elmenni dolgozni.

Nem érdekelnek minket a ház körüli teendők.

Ha vannak céljaink, akkor már megéri felkelni, de néha még ez se elég, hogy erőt vegyünk magunkon. Az interneten rengeteg motivációs cikk illetve videó kering, melyek talán adhatnak egy kis erőt a mindennapi teendőkhöz és ahhoz, hogy közelebb kerüljünk céljaink megvalósításához.

Ezek közül szeretnék most megosztani egyet, remélve, hogy sikerül belőle nektek is erőt meríteni.

Hogyan írjunk jó hirdetést?

Mi az az AIDA modell?

Hogyan írjunk figyelemfelkeltő hirdetéseket?

z75mgmqb.jpg

Mi a jó hirdetés titka? Ha megnézünk, egy újságot a legtöbb reklám felett elsiklik a tekintetünk. Egy ember általában 3-5 másodperc figyelmet szentel egy reklámra.

Nekünk az a célunk, hogy megragadjuk az emberek figyelmét és elérjük, hogy végig olvassa a hirdetésünket.

 

Pl: „Tégla eladó olcsón” ez nem nevezhető a legjobb módszernek ezek felett elsiklik a tekintet.

Ellenben ha igyekszünk valamilyen problémára megoldást nyújtani egyből több olvasót és vevőt keltünk.

Pl: „Hogyan hosszabbítsuk meg házunk falainak élettartamát? Pár egyszerű tipp és ingyenes tájékoztatófüzet a boltban."

Amikor egy hirdetést, reklámot írunk fontos odafigyelnünk az „AIDA” modellre.
Ha ezt szem előtt tartjuk, akkor garantáltan, jó munkát adunk majd ki a kezünkből.

A - Attention – A figyelem megragadása

I - Interest – Érdeklődéskeltés

D – Desire – Vágy ébresztés

A – Action – Cselekvésre késztetés

A – Igyekezzünk megragadni az emberek figyelmét, mondjuk egy ütős címsorral. Ismerjük a célközönséget és ragadjuk meg a figyelmüket.

I: Érdeklődéskeltésnél leírhatjuk az összes előnyt, ami a termék használatával jár.

D: Vágy ébresztésnél mondjuk, határidővel tudjuk ösztönözni az embereket, hogy minél előbb berohanjanak a boltunkba vagy a nem vásárlással járó hátrányokat is felhozhatjuk.

A: Cselekvésre ösztönzés: Adjuk meg elérhetőségeinket egy utasítással karöltve, hogy eltudjanak érni, tudjanak rendelni, betudjanak rohanni a boltba.

Ezt a hirdetési modellt nagyon sok helyen tanítják, és ha te is követed ezeket a lépéseket, akkor érdeklődőid, illetve vásárlóid száma ugrásszerűen nőni fog.

Mi az a csalitermék?

Mi az a csali termék?

stacked-books.JPG

A csali termék nem más, mint egy ajándék az új érdeklődőnknek, amit fel tudunk ajánlani az e-mail címéért cserébe. Fontos, hogy ez a termék legyen megnyerő, szépen kidolgozott, hogyha az érdeklődőnk megkapja, érezze úgy, hogy egy jól kidolgozott tudásanyagot kapott.

Fontos, hogy a honlapunkon elérjük, hogy az illetőnek kelljen a tudás anyag, így nem elég csak annyit a honlapunkra kiírni, hogy „ingyen e-book” vagy bármi más. A cím legyen figyelemfelkeltő, indíthatunk akár egy kérdéssel is, hogy minél jobban cselekvésre ösztönözzük érdeklődőnket.

pl: „Az öt legnagyobb MLM-es tévhít!”,”Hogyan varázsoljuk az érdeklődőinket ajtónk elé?”, „10 egyszerű trükk, hogy még több érdeklődőd legyen.”

Ha ilyen és ehhez hasonló szövegeket használunk elég jó arányban fogunk a látogatóktól e-mail címet kapni a dokumentumunkért cserébe.

Ha pedig megvan az e-mail cím, akkor folytathatjuk is az e-mailes kampányunkat, ahol szintén hatalmas sikereket lehet elérni ha jól csináljuk.

Hogyan vonzzuk magunkhoz érdeklődőinket?

Vonzó hálózatépítés?print1bis.jpg

Hogy mit is jelent ez mi is pontosan a vonzó hálózatépítés? Igyekszem minél részletesebben kifejteni. Bár ez a cikk biztosan kevés lesz hozzá. Képzeljük el, hogy naponta több érdeklődőnk is megkeres minket és nem mi rohanunk utánuk, jobb ajánlatainkat mutogatva. Ha ezt elérjük akkor már elég jó úton haladunk. A Vonzó, ügyfélbarát vagy tanító marketing nevezzük bárhogy is, pont ezt éri el nekünk.

Igyekezzünk az oldalunkon minél több hasznos információt felhalmozni.

Töltsünk föl tanító jellegű cikkeket.

Adjunk ingyen (e-mail címért cserébe) egy tudásanyagot (pdf, word stb) Ez lesz majd a csali termék.

A lényeg, hogy az érdeklődőnk úgy érezze, hogy törődünk vele. Tanítjuk és rengeteg hasznos tudást adunk neki.

Ha ezeket elérjük, akkor egy fajta bizalmat fog érezni irántunk, így ha a későbbiekben bármi kérdése lesz vagy el akar kezdeni hálózatot építeni akkor nagy eséllyel minket fog megkeresni

Dolgozz papíron!


Dolgozz papíron!white-pen.jpg

Manapság az emberek zöme mindent gépen csinál. Azon csinálja a mindennapi munkát, azon olvassa a cikkeket, talán még a számlák befizetését is gépen tölti ki.

Ez természetesen nagyban megkönnyíti mindenki munkáját, de van pár dolog, amit érdemes még a régi módszerekkel, papírral és tollal csinálni.

Tovább

Hogyan válasszunk céget?


Hogyan kerüljük el az átveréseket?

 columbo.jpg

Az, hogy mennyit fogunk keresni az internetes munkákkal nagyban befolyásolja az is, hogy milyen céget választunk. Legyünk mindig körültekintőek és igyekezzünk minél többet megtudni az adott internetes vállalkozásról mielőtt bármibe is belekezdünk. Ha ismerünk olyat aki az adott üzletből már kiszedett valamennyi pénzt akkor már jó eséllyel kezdhetünk mi is neki a munkának.

Tovább

Legyenek céljaid!

pict00012.jpgFontos, ha bármibe belekezdesz, legyenek céljaid, hiszen ez fog majd erőt adni a továbbiakban.
Ennek segítségével tudjuk mérni, hogy mennyire haladunk jó irányba mennyire állunk közel saját meghatározott célunkhoz.

Gondolj bele mi az, amit a legjobban szeretnél elérni, és ha megvan, akkor bontsd kisebb-kisebb utakra, hogy az elérése ne legyen olyan bonyolult.

Ha mondjuk, egy új házat szeretnél, kezdj el spórolni, befektetni, nézd meg a házakat, melyik is az pontosan, amelyik álmaid háza, ahol eltudod képzelni, hogy a gyermekeid felnőnek.

Soha ne add fel, legyen meg a kitartás benned, akármilyen akadályt is vet eléd az élet.

Nyilván ez az írás vajnyi kevés lesz, hogy erőt meríts belőle, de szerencsére a XXI. században tele van motivációs és önfejlesztős könyvekkel melyekből bőven lehet erőt és tudást meríteni a mindennapokhoz.

Hogyan csináld?

Hogyan csináld?

 

"10 szokás a legjobbaktól, ami sikerre vezet

Nem várhatod el, hogy olyan eredményeket kapj, amilyeneket a legjobbak, ha nem teszed azt, amit a legjobbak. Ha megnézed a világ legsikeresebb embereit, sose hagyd figyelmen kívül azt a munkát, bukást, és napi áldozatot, amit meg kellett hozniuk, hogy ott tarthassanak, ahol. Ha komolyan tervezed, hogy a teljesítményed a következő szintre emeld, el kell hagynod a középszerűséget, és egy új, fejlettebb ént kell kifejlesztened.

Itt van tehát a 10 hatékony szokás, ami talán megköveteli, hogy szembe menj az árral, de segíteni fog abban, hogy olyan sikeres légy, mint a legjobbak.

Tovább