Olvass, Tanulj, Kérdezz bátran!

Internetes Vállalkozások

Internetes Vállalkozások

Hogyan csináld?

2014. február 02. - Karczag Róbert

Hogyan csináld?

 

"10 szokás a legjobbaktól, ami sikerre vezet

Nem várhatod el, hogy olyan eredményeket kapj, amilyeneket a legjobbak, ha nem teszed azt, amit a legjobbak. Ha megnézed a világ legsikeresebb embereit, sose hagyd figyelmen kívül azt a munkát, bukást, és napi áldozatot, amit meg kellett hozniuk, hogy ott tarthassanak, ahol. Ha komolyan tervezed, hogy a teljesítményed a következő szintre emeld, el kell hagynod a középszerűséget, és egy új, fejlettebb ént kell kifejlesztened.

Itt van tehát a 10 hatékony szokás, ami talán megköveteli, hogy szembe menj az árral, de segíteni fog abban, hogy olyan sikeres légy, mint a legjobbak.

1. Győzz reggel!

Amikor a világ még alszik, a legjobbak dolgoznak. El tudnád képzelni, hogy minden egyes reggel okkal ébredj fel? El tudod képzelni, hogy szándékosan korán keljél? Hogy várhatod el, hogy elérd a kiválóságot, ha reggelente a legelső döntésed, hogy elhalasztod a napod, és megnyomod a szundi gombot?

Győzz reggelente, és ébredj korábban, mint magadtól tennéd, hogy edzzél, elméd jó könyvekkel tápláld, és tested egészséges reggelivel etesd - mindezt azelőtt, mielőtt a világ még el sem döntötte, hogy felkel, vagy sem. Győzz reggel!

2. Csinálj nehéz dolgokat!

Olyan emberekkel vagyunk körülvéve, akik a siker leggyorsabb, és legkönnyebb útját akarják - de Te nem tartozol közéjük. Többé nem. Ahelyett, hogy elfutnál a kihívás elől, tedd meg, amit kell, hogy megkapd, amit akarsz. Nézz a kihívás arcába, tanulj belőle, és fogadd el.

Ha nehéz dolgokat teszel, az megtanít neked olyan dolgokat, amiket máshogy nem tanulhatsz meg, és annyira megerősít, amire nem is gondoltál, hogy lehetséges.

Képes vagy elbánni a nehézségekkel.

3. Fogadd el a visszajelzést!

Az átlagos ember utálja, ha megmondják neki, hogy mit csinál rosszul, vagy mit tehetne jobban. Megtanulni a kritikát elfogadni nem könnyű, de ha egyszer eldöntöd, hogy fejlődni akarsz, radikális segítséget nyújthatnak a visszajelzések.

A visszajelzések elfogadása nem azt jelenti, hogy csinálj meg mindent, amit mondanak neked. Sokkal inkább azt, hogy keress magadnak mentorokat, vagy edzőket, akik nagyszerűek abban, amit csinálnak, és ami még fontosabb, akiket érdekel a jövőd. Ezek után engedd meg nekik, hogy olyan helyekre kalauzoljanak, ahová magadtól nem mentél volna.

4. Tanulj a kudarcból!

Senki sem szeret elbukni, veszíteni, vagy elrontani dolgokat; de a legjobbak tudják, hogyan alakítsák hibáikat leckékké, és tanulnak belőle. Ők nem hagyják, hogy érzelmileg érintse őket a kudarc. Ha elesnél, gondold át, mit csináltál jól, mit csinálhatsz jobban, és mit teszel ezért most rögtön.

5. Válaszd meg a hozzáállásod!

Az egyik legfontosabb döntés, amit meghozhatsz minden nap, az az, hogy hogyan állsz a dolgokhoz, miután kiléptél az ajtón. Határozz te az attitűdödről, ne peidg a körülményeid!

6. Csinálj többet!

Sportolóként, ha meg tudsz csinálni 10 ismétlést a konditeremben, meg tudsz csinálni 11-et is. Az üzleti életben ha meg tudsz ejteni 15 telefonhívást, akkor belefér egy 16.-ik is. Az egyik legjobb módszer a szellemi erő fejlesztésére az, ha megteszel valamit, amit elsőre nem akarsz, de tudod, hogy segíteni fog rajtad.

Csinálj többet - mert az átlagos ember nem tenné meg.

7. Legyen célod!

Minél tisztábban látod a célodat, annál biztosabb, hogy el is éred. A magas teljesítményűek nem "csak úgy" csinálják a dolgaikat, hanem céltudatosan és célirányosan. Hogyha tudod, hogy miért csinálod amit csinálsz, sokkal több erőd lesz megcsinálni azt.

8. Gondold újra minden napodat!

Az egyik ok, amiért egy átlagos ember nem éri el a kitűzött céljait, az az, hogy hagyják, hogy a dolgok, melyeket "meg kell csinálni" elvakítsa a dolgoktól, melyeket "meg akar csinálni". Minden nap gondold újra a dolgokat, amelyek számodra a legfontosabbak! Ha a prioritásaid a helyén vannak, megerősíted magadat.

9. Légy türelmes!

A siker a lassú-gőzölő edényben készül, nem a mikróban. A magas teljesítményűek megértik, hogy az "egyik napról a másikra" siker több év kemény munka után jön csak. Legyél türelmes magaddal, tartsd a szemedet a díjon, a célon, és fókuszálj magára a folyamatra! Az eredmények majd jönnek maguktól.

10. Ne félj senkitől!

Ne hagyd, hogy az emberek megfélemlítsenek! Nem kell neked senkinek sem a jóváhagyása ahhoz, hogy valami nagyszerűt vigyél véghez. Másokat magad fölé helyezni azért, mert tehetségesek vagy tapasztaltak, arra fog ösztönözni, hogy magadat büntessed azért, mert nem vagy olyan jó, mint ők. Mindenkit le lehet győzni, így téged is, ezért tiszteld az ellenfeleidet, de ne hagyd, hogy félj tőlük! Ki tudja, lehet, ők félnek tőled."

A bejegyzés trackback címe:

https://internetesvallalkozasok.blog.hu/api/trackback/id/tr255791926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása